Reisapp voor heel Twente GOAN! in gebruik genomen

Donderdag 30 september, is GOAN! voor heel Twente gelanceerd. Na een succesvolle proefperiode voor gebruikers van de Regiotaxi is de reisapp nu voor iedereen beschikbaar. Met een feestelijk moment in het Volkspark in Enschede werd de lancering gevierd.

Het programma startte met interviews en gesprekken met belanghebbenden. Zo vertelde WMO-reiziger Jesper over zijn ervaringen en Brookhuis over de Noaberhopper. Wethouder Anja Prins en Karsten ten Heggeler van de provincie Overijssel benadrukten het belang dat reizigers en aanbieders massaal de GOAN!-app gaan gebruiken. Zij gaven vervolgens buiten het startschot voor de GOAN!-app, waarna reizigers op deelscooters en -fietsen, (regio)taxi’s op pad gingen.

Met GOAN! ligt er nu een nieuwe Twentse reis-app waarmee iedereen zijn reis op alle mogelijke manieren zelf kan plannen. Wethouder Anja Prins van Losser legt uit: “Natuurlijk is het openbaar vervoer met bus, trein en buurtbus in de app opgenomen, maar je kunt in de app ook kiezen voor deelvervoer, zoals de OV-fiets of GreenWheels. De app is nooit echt af, want de ontwikkelingen gaan altijd door. Zo zitten we nog om tafel met verschillende deelmobiliteitsaanbieders. Een nieuwe deeltaxi (Noaberhopper) wordt komende maanden aangesloten op de GOAN!-app. Ook zijn aansluitingen met aanbieders van deelauto’s, deelfietsen en e-stepjes in voorbereiding. En we gaan volop aan de slag om via een campagne GOAN! onder de aandacht te brengen van alle Twentenaren. Vanaf nu kunnen alle reizigers de app downloaden en voor meer informatie terecht op www.goan.nl.”

Previous

Next